L’acompliment d’aquest curs, compleix amb el requisit de la RESOLUCIÓ ACC/1172/2022, de 21 d’abril, per la qual es convoquen ajuts a l’agricultura de precisió i tecnologies 4.0 en el sector agrari dins el Pla d’impuls de la sostenibilitat i competitivitat de l’agricultura i la ramaderia (III) en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència corresponents a l’any 2022 (ref.BDNS 622264).
Segons l’ordre de bases l’agricultor ha de realitzar i justificar un Pla de formació amb una durada mínima de 25 hores que garanteixi el correcte ús i l’aplicació pràctica de les tecnologies objecte d’aquest programa de suport, que podrà organitzar el comercialitzador, les organitzacions professionals agràries o altres agents del medi rural.
El Clúster FEMAC amb col·laboració amb centres de referència del sector a Catalunya, i amb col·laboració de les empreses comercialitzadores i fabricants dels equips, organitza aquest curs amb format en línia i presencial.
Aquest curs pretén formar els agricultors i propietaris i responsables d’explotacions agrícoles, en noves tecnologies agrícoles que les empreses del sector busquen per liderar els seus projectes d’agricultura intel·ligent i de transformació digital. És un programa que cerca generar nous coneixements, que pretén combinar el coneixement agronòmic tradicional amb l’aplicació de tecnologies d’avantguarda, a la vegada que es profunditza en l’ús i aprenentatge dels equips adquirits.
1. Coneixements adequats i capacitat per desenvolupar i aplicar tecnologia en equips i sistemes destinats a l’automatització i el control de màquines i processos agrícoles.
2. Conèixer les tecnologies i metodologies de reg de precisió basada en la mesura de variables de sòl i planta. Així com, conèixer la utilitat dels sistemes d’ajuda a la decisió (models d’optimització) en la gestió del reg de zones regables.
3. Comprensió de models de Big Data en entorns agrícoles i de models i algorismes per a la presa de decisions automatitzades.
4. Conèixer els Sistemes Intel·ligents per a Monitoratge de la Producció.
5. L’alumne adquirirà continguts de caràcter tècnic i pràctic en l’ús d’una màquina d’aplicació dels equips adquirits.
Sessions en línia participatives: S’exposen els fonaments conceptuals dels continguts a impartir, promovent la interacció amb els estudiants per guiar-los en l’aprenentatge dels diferents continguts i el desenvolupament de les competències establertes.
Sessions pràctiques al camp : S’apliquen els coneixements en un entorn real, on s’identifiquen i es treballen aspectes específics dels equips i per facilitar-ne la comprensió, amb el suport dels docents com del personal de l’empresa que ha dissenyat i/o venut l’equip.
Estudi de casos: Es presenten situacions reals o hipotètiques en què els estudiants, de forma plenament participativa i pràctica, analitzen la situació, plantegen les diferents hipòtesis i comparteixen les seves pròpies conclusions.
Assistència
Grau de participació
Direcció acadèmica :
Professorat:
El professorat estarà format per professionals en actiu del Centre GRAP de la Universitat de Lleida, de l’IRTA ,del centre EURECAT,i de la Unitat de mecanitació agrària de la UPC. Les classes pràctiques seràn impartides en una jornada de 4 hores el 27 de setembre amb professionals i empreses del sector.
Part teòrica EN LÍNIA:
|
Horari: 16:00h - 19:00h
Docent: Josep Pijuan d'Eurecat
Horari: 16:00h - 19:00h
Docent: Josep Pijuan d'Eurecat
Format SCORM, els alumnes pordrán accedir al mòdul i treballar-hi al seu ritme, sense horaris.
Docents: Xavier Vallverdú i Ana Pelechá de l'IRTA
Horari: 16:00h - 19:00h
Docent: Àlex Escolà, Jaume Arnó i José Antonio Martínez de la Universitat de Lleida - GRUP GRAP
Formació i adopció de noves tecnologies. Dificultats per a la implementació de lagricultura de precisió. Accions formatives: projectes Erasmus+. Material disponible. Visió internacional: EIP_AGRI FOCUS GROUP a Precision Farming. Accions per al foment de l'agricultura de precisió: ANAP i EUPAF. Ultims avenços en projectes Europeus: OPTIMA, INNOSETA, CANOPIES, NOVATERRA.
Horari: 16:00h - 19:00h
Docent: Emilio Gil de la Universitat Politècnica de Catalunya
Està previst organitzar una jornada d'un matí amb una visita a la Fira FIMA de Saragossa on es visitarán diferents estands de fabricants catlans de maquinària agrícola i equips de tecnologia 4.0.
Horari: de 10:00h a 15:00h
Docents i estands : Per determinar
Hores: 3 h
Docent: Empresa proveïdora
El preu d'inscripció Inclou: